raimoylinen Maailmanmenoa!

Missä ovat nyt varastoidut kemialliset aseet?

Kun koalitio väittää tuhonneensa ohjuksilla kemiallisten aseiden varastoja, niin miten on käynyt niihin varastoiduille kemikaaleille. Eihän esimerkiksi kloorikaasu mihinkään häviä, elleivät aseet saa aikaan jotain todella kummallisia kemiallisia reaktioita. Entä muut vielä vaarallisemmat aineet? Ovatko ne siis levinneet nyt kymmenien kilometrien säteelle aiheuttaen jatkuvaa hengenvaaraa lähialueen asukkaille?  Missä ovat kuvat myrkytyksistä kärsivistä ja kuolleista ihmisistä?  Eipä ole näkynyt!

Todennäköistä on, että kyseessä on aivan samanlainen  vikaoperaatio kuin Irakin kuviteltujen joukkotuhoaseiden etsintä Bushin ja Blairin johdolla v. 2003. 

Jos kloori lasketaan kemialliseksi aseeksi kuten näytetään tehdyn, niin Suomessakin on vaunulastettain näitä aseita. Miksei Suomi ole tuhonnut näitä,  kun olemme mukana kemialliset aseet kieltävässä sopimuksessa? Missä viipyvät iskut Suomen ratapihoille?

 

 

 

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (45 kommenttia)

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Pitäisiköhän Venäjän pommittaa ne varastot täältä. Se kun lasketaan vain täsmätoimeksi eikä sodan julistukseksi.

Vuosisatoihin ei silti ole hyökätty enään vaan on käyty puolustussotaa tuhoamalla vihollisen etäpesäkkeitä missä vaara uhkaa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Jos kloori lasketaan kemialliseksi aseeksi"

Suomessa uimahallit on joukkotuhoaseita.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Kloori muuttuu joukkotuhoaseeksi siinä vaiheessa, kun sillä murhataan ihmisiä, varsinkin viattomia lapsia. Kommentteja ”päästellessä” olisi hyvä saattaa itsensä toisen ihmisen asemaan eli tässä Syyrian tapauksessa helikopterista pudotetun tynnyripommin uhrin asemaan. Kuolema kloori-iskun uhrina on hirvittävä.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Kloori

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Yrität turhaan keskustella järkevästi ihmisten kanssa joiden vasta-argumentti on tyyliin:

"onhan klooria uima-altaassakin".

On mahdottomuus joidenkin kanssa saada järkevää keskustelua. Aivan kaikki eivät ole kyvyttömiä järkevään keskusteluun (osa on), mutta he valitsevat toisin ja itselleen helpomman vaihtoehdon.

Tyhmemmille/asiaan-tutustumattomille tiedoksi että kloori tappaa kyllä, vaikka sitä toki on muuallakin pienemmissä pitoisuuksissa. Kloori myös sopii peittämään muiden tappavampien mm. hermomyrkkyjen käyttöä:
http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20180409220086602...

Kiva että osa kommentoijista innostuu peittelemään mm. lasten tappamista. Näppärää, kun itse ei ole mistään vastuussa paitsi typeristä kommenteistaan eikä niistäkään kamalasti välitetä.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

blogialustan tuplan poisto ties kuinka monetta kertaa

Käyttäjän kostiainenpertti kuva
Pertti Kostiainen

Niin olisi niiden kaasujen pitänyt levitä laajalle ja tappaa ihmisiä.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Muistaakseni se oli Saksa, joka keksi myrkkykaasut yli sata vuotta takaperin.

Nykyiset vakioituneet mahtimaat eivät tarvitse taistelukaasuja, ehkä nyt Venäjää lukuunotamatta.

Ei se silti ole mukavaa nähdä, että myrkkykaasuja käytetään siviilien naisten ja lapsien joukkomurhaamiseen liki viikottain Syyriassa al Assadin hallinnon toimin.

Käyttäjän RaunoKujala kuva
Rauno Kujala

Jos senverran viittit katsoa faktoja, niin huomaat, että niitä taistelukaasuja järjestelmällisesti ovat käyttäneet ns. kapinalliset. Syyrian hallinto on kansainvälisen järjestön mukanaollessa luopunut niiden käytöstä ja valmistuksesta. Myös infosodan ja propagandan merkeissä, niiden käyttö olisi vahingollista Syyrian hallinnolle. Kumma juttu muuten, että iskuja tulee aina silloin, kun kapinalliset ovat luhistumassa.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Juu, kapinallisten helikopterithan ne Damaskoksen liepeillä ja muualla lentelee pudotellen tynnyripommeja siviilien niskaan Venäjän samalla valvoessa ilmatilaa ?

Viime viikkoinenkin joukkomurhaisku oli tynnyripommi silminnäkijöiden mukaan.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Yle:"Homsin lähellä kohteena oli kaksi kemiallisten aseiden varastoa ja komentokeskus."
Varsinkin yksikomponenttiset taistelukaasut, kuten kloori, levisivät laajelle ympäristöön. Paitsi, ettei kukaan ole tätä havainnut, ainakaan vielä. Tietenkin pitää varoa hätäisiä päätelmiä, mutta blogistin kysymys on aiheellinen. Eräs mahdollisuushan on, että kemialliset aseet siirrettiin turvaan ennen pommituksia. Oliko kyse samasta turvasta, jota Irak käytti massatuhoaseilleen? Joka tapauksessa pommitukset olisivat tässä skenaariossa lähes turhia.
Jos taas pommittajatkin tiesivät, ettei siellä ole kemiallisia aseita, voitiin pommittaa sikäli turvallisesti, ettei taistelukaasut leviä siviilien silmille. Kyse olikin vain aseteollisuuden myyntinäytöksestä?

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Sikäli viesti on annettu, että jokaista siviileihin kohdistuvaa myrkkykaasuiskua vastaan länsi vastaa jatkossakin ohjusiskuin harkinnan valtaisiin kohteisiin.

Venäjällä on nyt sitten sivustakatselijan asema.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Minulle on syntynyt sellainen mielikuva näistä lukuisista kaasuiskuista, että niitä on tapahtunut siinä tilanteessa, kun hallitusta vastustava puoli on ollut jo häviön partaalla. Siis joku niistä monista eri joukoista, kukin vuorollaan. Miten sinä olet havainnoinut?

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski Vastaus kommenttiin #8

Heh heh ...

Sinulla on omat kieroutuneet kuvasi järjestelmällien joukkomurkien toteutukdista. Eihän se ole kiellettyä julkistaa oman älykkyytensä tasoa julkisesti.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #11

Asiaperustelut sitten loppuivat, kun aloit kommentoida kommentoijaa?

Käyttäjän RaunoKujala kuva
Rauno Kujala Vastaus kommenttiin #11

Kun faktapohja pettää, alkaa satuilu ja toisten herjailu. Kasva aikuiseksi.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski Vastaus kommenttiin #19

Kuten jo kirjoitin aiemmin, silminnäkijöiden mukaan viimeviikkoinen joukkomurhaisku myrkkykaasuin tehtiin helikopterisa käsin tynnyripommilla. Tiettävästi venäläisten valvomassa ilmatilassa ei lentele kapinallisten helikoptereita, vaan Syyrian hallinnon tai Venäjän kalustoa.

Länsi on myös tullut tähän tulokseen tekijän alkuperästä.

Siinä sinulle faktapohjaa sokean trollaamisen sijaan.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson Vastaus kommenttiin #24

Faktapohjaa?

Uskotko tuohon edes itse?

Käyttäjän pasipulkkinen kuva
Pasi Pulkkinen Vastaus kommenttiin #24

Opcw:n ensimmäinen ryhmä oli saapunut Syyriaan tutkimaan kaasuiskuja, mutta pommitukset piti aloittaa ennen kuin oli asiaa edes tutkittu.

Irakin WMD farssista on otettu sen verran oppia, ettei edes yritetä esitellä julkisesti todisteita.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #8

Tuossa teoriassa on puutteensa: Milloin hallitusta vastustavalla puolella on ollut käytössään helikoptereita tai lentokoneita?

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino Vastaus kommenttiin #26

Mikä taho teki ilmaiskun juuri vähän aikaa sitten Syyriaa vastaan?

Mikä taho teki ohjusiskun Syyriaa vastaan jo kaksi kertaa?

Mikä taho varustaa ja kouluttaa kapinallisia?

Milla taholla on kemiallisia aseita eikä suostu niitä tuhoamaan kuten Syyroa suostui?

Itseäni ihmetyttää etteikö sen helikopterin kulkua mukamas näy osapuolten tutkissa ja sateliiteissa. kaikeista hehkutuksista olen ymmärtäny ettei mikään liiku salaa tällä pallolla.Ilmeisesti sitten kuitenkin liikkuu.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #27

"Itseäni ihmetyttää etteikö sen helikopterin kulkua mukamas näy osapuolten tutkissa ja sateliiteissa."

Ilmeisesti et ole lukenut uutisia.

"Aircraft observers that are part of the Sentry Syrian network observed two Hip helicopters heading southwest from Dumayr Airbase," Higgins wrote, mentioning a regime airbase, "northeast of Damascus, in the direction of Douma, 30 minutes before the chemical attack in Douma, and two Hip helicopters were observed above Douma shortly before the attack."

http://abcnews.go.com/International/proof-syria-ch...

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino Vastaus kommenttiin #28

Eli ei seurattu kokoaikaa? Edelleen ihmettelen asiaa,kun se olisi selkeä näyttö ilman epäilyjä.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #26

Silminäkijäkertomuksissa on puhuttu helikoptereista ja tynnyripommeista. Sitten on valokuvia palaneista painekaasupulloista, joissa väitetään kloorin olleen. Toisaalla on puhetta kehittyneistä taistelukaasuista. Vaikea saada varmaa selkoa, mitä tapahtui.
Ylilentänyt helikopteri ja sen mahdollisen tulituksen jälkeen klooripullojen räjäyttäminen/polttaminen paikallisesti johtaisi epäilemättä syyt hallituksen helikopteriin.

Blogin varsinainen kysymys, myrkkyvarastojen ohjuspommitus ilman havaintoja myrkkyjen leviämisestä on sitten toinen seikka.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Sikäli viesti on annettu, että jokaista siviileihin kohdistuvaa myrkkykaasuiskua vastaan länsi vastaa jatkossakin ohjusiskuin harkinnan valtaisiin kohteisiin."

Eli jos kehitysmaa tappaa tuhat kansalaistaan niin länsi lupaa tappaa ainakin tuplasti saman verran viattomia siviilejä. On se hyvä että löytyy arvopohja johon voimme luottaa.

Juha Hämäläinen

Täällä riittää näitä kaikenlaisten sotaintoilijoiden hurraa-huutoja, kun länsi (=me) pommitamme. Penkkiurheilijan tasoista ne ja me-puuhaa.

On mietittävä miksi kaikilla suurvalloilla on kemiallisia aseita ja paljon sekä ne niitä ja biologisia aseita edelleen kehittävät nykyajan mengeleiden laboratorioissa. Valmistetaanko niitä huvikseen varastoon vai aiotaanko niitä sittenkin tarvittaessa käyttää tulevaisuudessa.

Tässä logiikkaharjoittelua aika monelle.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Voit miettiä pääsi puhki, miksi kaikilla suurvalloilla on myös atomiaseita.

Ranskalla ja Britanniallakin aivan yllin kyllin Venäjän uhkaa vastaan.

Länsimaat eivät kuitenkaan ole koskaan uhkailleet ydinaseen käytöstä toisen maailansoda jälkeen, toisin kuten eräs valtionpäämies lähinaapurista.

On se vain niin kumma, niin kumma..

Oykwy, koko maailman tulevaisuus on kiinni muutamieta venäläisistä rahanahneista kleptokraateista - nauraminen on sallittu.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Mitenkä tuo uhkaus menikään sanasta sanaan ja lähde mielellään. Katsotaan onko tämä trollausta.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino Vastaus kommenttiin #25

1. ei uhannut ketään vaan kertoi ydinaseiden perusperiaatteen.

2. lähde on ehkä surkeinta mitä voi olla ja puuttini ei edes itse ollut paikalla.

3. on sama kuin toisessa.

4."Tämä ei tietenkään ole tarpeellista taistelussa terroristeja vastaan ja toivon, että niitä (ydinkärkiä) ei koskaan tulla tarvitsemaan, Vladimir Putin totesi suoran lainauksen mukaan."

Luitko edes?

5. Puuttini sanoo että rakentavat 40 uutta ohjusta,koska nato työntyy lähemmäs. Eihän tuossa mitään ihmeellistä ole.
normaalia asevarustelua mitä natottajat Suomeenkin haluaa.

6. Ei uhannut mitään vaan juuri toisinpäin.VIDEOLLA ammuttiin havainnoillisesti floridaan."Putin piti vuotuisen linjapuheensa: "Ydinohjus kantaa minne tahansa maapallolla, mutta Venäjä ei ole aikeissa hyökätä""

7. Puuttini ei uhannut ketään vaan edelleen kyse oli siitä aihailemastanne asevaruatelustanne.

"Mr Trump has boasted about having a bigger nuclear arsenal than anyone else. Now Mr Putin is doing his own chest-thumping exercise, insisting that Russia has weapons that nobody else can deploy."

Kun niitä asiantuntijoiden lausuntoja tykkäät lukea niin voisitko lukea ehlä tuosta jutusta myös..siinä he koittavat ehdottaa neuvottelua ratkaisuksi..siis sitä mikä natottajille ei kelpaa.

Yhteenvetona voidaan siis todeta,että sinä trollaat aivan täysilläja se juantaa väkisin muodostetun narratiivin hyväksymisestä ja tahdosta demonisoida Venäjä sekä Puuttini. En sitten osaa sanoa kuinka suuri osuus vainoharhaisuudella asiassa on.

Mutta noiden esittelemiesi linkkien perusteella olet kyllä aivan hukassa ja objektiivisuutesi ei toimi pätkääkään.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson Vastaus kommenttiin #14

Alan jo hahmottaa "Lauri Kiisken" trollaustavan: hän esittää länsipropagandaa niin tolkuttomalla tavalla, että lukijan on mahdotonta samastua noihin mielipiteisiin, vaikka olisi kuinka länsi- tai Natokiihkoinen. Hän toimii samalla tavalla kuin Nalle Wahlroos: joka kerta kun tämä avaa suunsa, kourallinen suomalaisia kääntyy vasemmistolaiseksi.

Ovelaa. Jatka samaan malliin, "Lauri", niin hyvä tulee.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino Vastaus kommenttiin #33

Itse olen entistä hämmentyneempi ja varmempi vainoharhaisuudesta missä asian esittäjää tulkitaan omien tarkoitusperiensä mukaan miten satutaan ja sitten sitä omaa tulkintaansa aletaan levittämään ikäänkuin totuutena.

Mikä saa ihmisen lähtemään tuollaiseen toimintaansä mukaan? Tuntuuko jonkin narratiivin pönkittäminen nii tärkeältä,että sen puolesta täytyy toimia noin?

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka

Poliittinen muisti valtionpäämiesten puheista on kovin lyhyt Kiiskelläkin: "Voisiko joku kertoa tälle nääntyneen ja nälkiintyneen kansan johtajalle, että minullakin on ydinasenappi, mutta se vain on isompi ja voimakkaampi, ja minun nappini toimii!"

Käyttäjän RaunoKujala kuva
Rauno Kujala

Lännen false flagit alkaa olee aika säälittävää teatteria. Liitteenä kloorimyrkytyksen oireet ja kun näitä videoklippejä ja kuvia katsoo, alkaa naurattaa koko touhu. Naurua lisää White helmets-järjestön osuus teatterinäytöksissä, siellä missä nämä pellet heiluu, voi olla takuuvarma feikistä. Jäbät heiluu siellä pölysuojuksien kanssa ja savua ilmassa kuin turkkilaisessa saunassa. Jokainen tietää klooripitoisuuksista, ettei siellä olisi ristin sielua mailla halmeilla. Show on pirun huono. Käsittääkseni näillä haetaan epätoivoisesti oikeutusta Syyrian miehitykselle. Ensin meni Syyrian osalta arabikevät läskiksi, sitten Usraelin järjestämä Isis-järjestö kammettiin proxy-armeijana syrjään ja lopulta sitten ilman Yk:n valtuutusta ja todisteita mistään, annetaan ohjussade Syyriaan.
Viimeisenä tässä onnettomassa teatterinäytöksessä on sivunäytös nimeltä Suomen hallinto. Missä ollaan Suomi, diplomaattien karkoituksen ja armottoman Venäjä-demonisoinnin jälkeen ? Usko Suomen poliitikkojen kykyyn tehdä oikeita päätelmiä ja senmukaisia päätöksiä on mennyt jo aiemmin...nyt vielä saadaan heidät naurettaviksikin.

https://fi.medic-life.com/chlorine-poisoning-19203

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Mikähän taho on tuo linkin fi.medic-life.com, joka ei osaa edes kirjoittaa kunnollista suomea?

Käyttäjän RaunoKujala kuva
Rauno Kujala

Normisuomea, mikäs siinä, saahan kloorimyrkytyksen oireet luettua vaikka englanniksi.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Asiantuntija kertoi TV:ssä , että Venäjälle oli kerrottu etukäteen kohteet ja ilmaiskun ajankohta.

Ilmeisesti aikaa oli riittävästi siirtää valmiit ja varastoidut taistelukaasut turvaan.

Kyseessä oli pitkälti suurvaltojen yhteinen teatteriesitys, jossa jopa vuorosanat on etukäteen sovittu.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Sariinia voi kuka tahansa tehdä keittiössään, netissä on ohjeet.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Iskun sotilaallisen toteutuksen yksityiskohdat ilmenevät parhaiten tästä vajaan 40 minuutin videosta Pentagonin tiedotustilaisuudesta: https://www.defense.gov/News/Special-Reports/Video...

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Tällä kirjoittelijat muutamaa lukuunottamatta eivät edes ymmärrä mistä kirjoittavat.

En jaksa uskoa, että Syyrian armeijan kemiallisten aseitten varastot olisivat paikallisten asukkaiden tiedossa tai niiden sijanti helposti selvitettävissä. Mikäli sellaisia aseita, asejärjestelmiä tai varastoja olisi, niin voisin kuvitella tiedon olevan huippusalaista.

Tästä tosiseikasta huolimatta lännen koalitio väitti tuhonneensa kyseiset kohteet. Tämähän tarkoittaa sitä, että kemiallisten aseiden valmistus- ja varastopaikat olivat etukäteen selvillä.

Näinhän asian väitettiin olevan myös Irakissa!

Ylinen kysyykin ansiokkaasti, mitä tapahtui kemiallisten aseiden jäämille, jotka ovat nyt levinneet kenties neliökilometrien alueelle maalialueiden lähiympäristöön? Aiheutettiinko samalla mittava ympäristökatastrofi?

Vai onko Ylinen oikeassa siinä, ettei mitään kemiallisia aseita ollutkaan?

Länsimaat, Iso-Britannia etunenässä, julistavat, että on olemassa varmat todisteet.

Missä ne todisteet ovat ja kuka todistaa mitäkin?

Odottaisin, että esiin astuisi syyrialainen loikkari; tiedemies, kemisti tai upseeri, joka omilla kasvoillaan kertoo, että se olin minä, joka suunnittelin ja kehitin tappavan kaasun ja jota sitten käytettiin.

Tai että erikoisjoukot olisivat siepanneet jonkun tiedemiehen.

Mutta ei. Ensin tapahtuu kaasuisku. Likipitäen jo seuraavana päivänä lännen medioissa isku tuomitaan ja syytetään Syyrian hallintoa. Vajaan viikon sisällä jo isketään tehtaita ja varastoja vastaan.

Tämä kaikki tapahtui liian nopeasti, jotta asia voisi olla niin kuin uskotellaan.

Muistettakoon tämä uutinen:

https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/palom...

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Vastauksena bolgin otsikon kysymykseen.

Putinin kellarissa.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

"Missä ovat nyt varastoidut kemialliset aseet?"

Kloori on hapettajakemikaali, eli se ei yksinään pala. Mutta kun siihen sekoitetaan ammoniumnitraattia, se palaa iloisesti. Olettaisin, että pommitetuissa kohteissa ollut kloori on palanut.

Käyttäjän raimoylinen kuva
Raimo Ylinen

Tuskinpa siellä oli edes mitään klooria tai jos oli, niin kyseessä oli aivan tavallinen kemian teollisuuden tuotantoprosessi. Otin kloorin vain esimerkiksi, koska sitä väitetään käytetyn Duman iskussa. Jos kyseessä olivat oikeat kemialliset aseet, niin saastevaikutus voi olla paljon pahempi. Onhan meillä Suomessakin esiintynyt kloorivuotoja ja niistä on yleensä selvitty aika vähillä vahingoilla.

Mitä tulee itse iskuun, niin katsotaan nyt löytyykö Duman alueelta yhtään myrkkyihin kuollutta, vai ovatko kuvissa esiintyneet samoja näyttelijöitä, joita on nähty aikaisemminkin Valkokypärien ohjaamissa videoissa.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Damaskos on Syyrian pääkaupunki, jossa lienee noin pari miljoonaa asukasta. Kaupunki ei ole ollut sotatoimien kohteena, joten väkiluku ei liene tästä valtavasti pienentynyt viimeisten vuosien aikana.

Miten tämä liittyy blogin aiheeseen?

Mieleeni tuli Bhobalin kemikaalitehtaan onnettomuus vuodelta 1984

https://fi.wikipedia.org/wiki/Bhopalin_onnettomuus

Jos lähettää risteilyohjuksen tai pari kemikaalitehtaaseen, joka on uutiskarttojen mukaan suurkaupungin kupeessa, niin ampujan on oltava hyvin varma asiastaan. Jos ei muusta, niin ainakin siitä, ettei kyseisessä paikassa ole RAIDia vaarallisempia kemikaaleja.

Ei mulla muuta...

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Muistaakseni Saddamin kemialliset aseet kuljetettiin Syyrian ennen Irakin sotaa.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Aika irvokasta alkaa heittämään hassuja juttua tällaisesta aiheesta,mutta sopii kyllä kuvaan.

Sota on vain näytelmä mille ei ainakaan ennen taputettu vain hurrattiin,mutta viihdeannin myötä siitäkin on tullut sellaista taputettavaa.

Toimituksen poiminnat